Buka, prašina i vibracije svakodnevica su mještana Gornjeg Vratna

16:33 / 08.09.2021.

Autor: Ana Papec/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Buka, prašina i vibracije svakodnevica su mještana Gornjeg Vratna

Buka, prašina i vibracije svakodnevica su mještana Gornjeg Vratna

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Pod prozorima im svakodnevno tutnje kamioni, a u posljednje vrijeme sve ih više zabrinjavaju građevinski radovi u sklopu projekta Aglomeracije Varaždin. Ističu kako radovi predugo traju te im se ne nazire završetak.

Nezadovoljstvo radovima u sklopu projekta Aglomeracija Varaždin među mještanima Gornjeg Vratna svakim je danom sve veće. Žale se na prekopanu, razrovanu i nesaniranu cestu kojom je otežano prometovanje.  


- Pri ulasku na cestu ne može normalno izaći. Jednostavno ne funkcionira kako bi trebalo, a najgora je ta buka i vibracije, opisuje Nataša Korotaj, Gornje Vratno.


- Problem je što nisu sređene ceste. Ono što se uradilo, nije se dovršilo. Bilo bi pošteno da se to završi, da ne trpi cijela okolina, kaže Ivan Ivančić, Gornje Vratno.


Uz to što su očajni zbog stanja prometnice D3, smeta ih i svakodnevni prolazak teretnih vozila uz njihove kuće. Tvrde da to još više pogoršava stanje.


- Puno buke, puno prašine, puno vibracija. Tu je moj dućan. Vi da stanete unutra dok prođe jedan šleper sve čaše zveče, sva žestoka pića, sve što je na policama drhti, priča Srećko Dugi, Gornje Vratno.


- Nesnosna prašina, buka i danonoćna vibracija. Možete se i sami uvjeriti u to, prozori se ne mogu otvarati, rekla je Nataša.


Svjestan kako im građevinski radovi na odvodnji otežavaju život, mještane je došao umiriti načelnik općine.


- Zasad je izgrađeno 40 kilometara voda, još 2 kilometra treba izgraditi, treba još imati strpljenja 3-4 mjeseca kad će se to uspjeti napraviti, objašnjava Mirko Korotaj, načelnik općine Cestica.


Ističe, kako po završetku investicije, problem neće nestati jer je ta dionica već duži niz godina preopterećena prometom.


- Rješenje svih problema naših mještana je planirana izgradnja zaobilaznice prema Sloveniji, od Varaždina, Sračinca, i Petrijanca prema Sloveniji, dodaje Korotaj.


Mještani traže da se prometnica što prije završi i asfaltira te da im se nadoknadi nastala šteta na imovini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!