12:56 / 07.03.2019.

Autor: Zoran Kukilo/E.L.S./HRT

Bulj prozvao župana Bobana i ravnatelja Petrica, Petric mu odgovorio

-

-

Foto: - / -

Zbog bolovanja, sinjski Dom zdravlja trenutačno ima samo jednu pedijatricu, koja radi samo u jednoj smjeni.
Zastupnik Mosta Miro Bulj upozorava na maćehinski odnos županijskog Doma zdravlja prema Cetinskom kraju.

Zbog bolovanja, sinjski Dom zdravlja trenutačno ima samo jednu pedijatricu, koja radi samo u jednoj smjeni. Bulj proziva župana Blaženka Bobana i ravnatelja županijskog Doma zdravlja Dragomira Petrica za nebrigu prema Sinju i najavljuje prosvjed ako se u tjedan dana situacija ne promijeni.

- Danas 3 i pol tisuće djece ovise o jednom liječniku, pedijatrici liječnici koja naravno se boji i pribojava i to je prirodno da se ne dogodi slučaj da na tu liječnicu ne padne sad kamen kao što je pao u Metkoviću jer dnevno primiti 150 - 200 djece u jednoj smjeni je nemoguće - upozorio je Miro Bulj.

No, nije trebao čekati dugo na odgovor ravnatelja Županijskog Doma zdravlja Dragomora Petrica koje je Radio Split objavio u cijelosti:

- Iako je još prošli tjedan upoznat sa stvarnim stanjem u Sinju, a i od ranije zna jer sam mu to višekratno na Skupštinama SDŽ osobno pokušao objasniti kako u cijeloj Cetinskoj krajini ima samo nekoliko liječnika u DZ SDŽ (po jedan ginekolog, pedijatar i liječnik obiteljske medicine), on i dalje koristi svaku priliku kako bi Župana i DZ, odnosno mene, okrivljavao za sve probleme zdravstva, ne samo u Sinju - kaže između ostalog Petric.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!