Bulj rekorder po broju javljanja u Saboru

20.12.2020.

09:31

Autor: V.G./Hina

default error photo
Bulj je, zapravo, samo nastavio tradiciju iz prošlog saziva kada je, također, prednjačio po broju javljanja, u nepune četiri godine učinio je to 3. 252 puta.
Zastupnik Miro Bulj (Most) apsolutni je rekorder aktualnog saborskog saziva po broju javljanja, od srpnja, kada je novi saziv konstituiran, za riječ se javio čak 445 puta.

➡️ U Saboru žestoka rasprava o stanju u zdravstvu tijekom pandemije
➡️ Sabor glasovanjem o IGP-u završio izvanrednu sjednicu
Uzme li se u obzir da je Hrvatski sabor plenarno zasjedao 55 dana, proizlazi da je Bulj svakog dana govorio osam puta.

Bulj je, zapravo, samo nastavio tradiciju iz prošlog saziva kada je, također, prednjačio po broju javljanja, u nepune četiri godine učinio je to 3. 252 puta.

Svi zastupnici aktualnog saziva, njih 151, za riječ su se ukupno javili više od pet tisuća puta, najviše kako bi replicirali jedni drugima ili kako bi govorili uime svojih klubova. Potvrđuje to i Buljeva statistika, replicirao je 98 puta, 82 puta govorio uime kluba.

Druga po broju javljanja, prva među zastupnicama, je Anka Mrak Taritaš (Glas) - 161 put.

 Ukupno 13 zastupnika 'upisalo' je više od stotinu javljanja.

To su zastupnice RF i Možemo Katarina Peović (158) i Sandra Benčić (156), zastupnica Centra Dalija Orešković (137), SDP-ov Domagoj Hajduković (135), HDZ-ovi Branko Bačić (123) i Josip Borić (122), Mostov Nikola Grmoja (115), Tomislav Tomašević (107) iz stranke Možemo, suverenist Hrvoje Zekanović (106), HDZ-ov Marko Pavić (102) te nezavisna Marijana Petir (101).

Bulj prednjači i po broju stegovnih mjera, od ukupno 250 izrečenih, njegovih je 58, četiri je puta udaljen sa sjednice, sedam puta ostao je bez glavnog zastupničkog alata prava da govori.

Na drugom je mjestu njegov stranački kolega Nikola Grmoja kojemu su izrečene 23 kazne, jednom je udaljen iz sabornice, tri puta mu je oduzeto pravo govora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!