17:02 / 30.07.2019.

Autor: HRT

Bulj: tko odlučujue u Hrvatskoj, sud ili faraon Ćorić?

-

-

Foto: - / -

Mostovac Miro Bulj komentirao je slučaj Ljiljane Zmijanović te zaključio da se ministar Ćorić izruguje zakonima i trodiobi vlasti.
Mostovac Miro Bulj komentirao je slučaj Ljiljane Zmijanović te zaključio da se ministar Ćorić izruguje zakonima i trodiobi vlasti.

- Ćorić ponovno donio rješenje o imenovanju Nelle Slavice
- Upravni sud poništio izbor ravnateljice NP-a Krka Nelle Slavice

Podsjećamo, na natječaju za ravnatelja Nacionalnog parka Krka u veljači izabrana je Nella Slavica koja ima niži akademski status od Ljiljane Zmijanović, doktorice znanosti i nezaposlene braniteljice. 

Na odluku ministara o imenovanju Slavice, Zmijanović se žalila, a njezinu žalbu potvrdio je Upravni sud. Unatoč tomu, ministar je za ravnateljicu opet imenovao Nellu Slavicu.

- Svi ste svjedoci da pravomoćna presuda Upravnog suda u Splitu kaže da je rješenje o natječaju nezakonito i puno nazakonitnosti. Državni inspektorat je rekao da se krši Zakon o hrvatskim braniteljima, gdje su prava gospođe Zmijanović povrijeđena i po tom zakonu i po ostalim zakonima. Međutim, Ministar Ćorić kaže da to nema nikakve veze, i ponovio je isto rješenje koje je provedeno u natječaju uza sve nazakonitost - kazao je Bulj i kako je u Zakonu obrazloženo da ako su kandidati podjednaki, prednost u tom slučaju ima hrvatski branitelj.

- Nama ništa drugo ne preostaje nego nastaviti se boriti za pravnu državu jer ministar krši pravnu državu. Ja ću osobno, kao član Odbora za branitelje, zatražiti sjednicu Odbora da vidimo što kaže ministar branitelja, i Ministarstvo okoliša po pitanju ovih nezakonitosti i faraonskog ponašanja mininistra Ćorića - zaključio je Bulj.

- Pokušat ću, bez obzira što je ljetna stanka, skupiti potpise kolega iz odbora, da napokon oči u oči, gdje ćemo pozvati sve, između ostalih i gđu. Zmijanović, pa da vidimo tko odlučujue u Hrvatskoj, sud ili faraon Ćorić, poručio je Bulj.

Zmijanović je ponovila da je tijekom netransparentnog postupka grubo kršen Zakon o zaštiti prirode i Zakon o općem upravnom postupku.

- Točno je naglašeno što je institut javnog natječaja, dakle po njemu se ne mogu bodovati kriteriji entuzijazma i dojma, jer nisu relevantni odabiri - objasnila je Zmijanović.

Dodala je kako u presudi stoji "da nije bilo zapisnika ili bilješki, i da ustvari nitko ne zna što je bilo na intervjuu, koji se jedini i bodovao". Upozorila je na ignoriranje radnog staža, nagrada, akademskog stupnja obrazovanja, rekavši da je najbitnija stavka bio opći dojam na intervjuu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!