17:44 / 16.11.2020.

Autor: B.A./Hina

Bulj: Vlada mora prestati financirati SNV

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bulj je ocijenio da Vlada mora prestati financirati Srpsko narodno vijeće jer članovi Savjeta SNV-a daju izjave koje dovode u pitanje ideju stvaranja Hrvatske.
Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj poslao je u ponedjeljak zastupničko pitanje premijeru Andreju Plenkoviću u kojem je ocijenio da Vlada mora prestati financirati Srpsko narodno vijeće (SNV) jer članovi Savjeta SNV-a daju izjave koje dovode u pitanje ideju stvaranja Hrvatske.

➡️ SNV odustao od komemoracije na Koranskome mostu

Kako je priopćeno iz Mosta, Bulj je zastupničko pitanje poslao vezano za komentar koji je na društvenim mrežama objavio Dejan Jović, član Savjeta SNV-a, institucije kojoj je načelu potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević i koju, kako se navodi, Plenkovićeva Vlada obilno financira s više od 3,5 milijuna kuna svake godine.

Naime, navodi se dalje u priopćenju, Dejan Jović, koji je ujedno bio i kandidat HDZ-ovog koalicijskog partnera SDSS-a, na Twitteru se složio s izjavom Pere Kvesića (publicist i književnik), kako je Hrvatska ne samo propali projekt, nego je i sama zamisao stvaranja Hrvatske bila retardirana i nakaradna, te kako ne možete realizirati lošu zamisao i očekivati nešto dobro.

Osim što je Jović podijelio spomenuti intervju i izvukao u tweet dijelove koji stvaranje Hrvatske smatraju lošom, retardiranom i nakaradnom zamisli koja ne može donijeti ništa dobro, on je konstatirao i da je Kvesićev intervju izvrstan. Očekujem što prije Plenkovićev odgovor i reakciju kao i prestanak financiranja SNV-a čiji članovi Savjeta daju izjave koje dovode u pitanje ideju stvaranja hrvatske države za koju sam se zajedno sa svojim suborcima borio i za koju su mnogi od njih dali svoje živote i zdravlje, piše u zastupničkom pitanju Miro Bulj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!