15:27 / 07.09.2020.

Autor: T.V./Hina

Bulj zbog ilegalnih migranata traži angažiranje vojske na granicama

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj upozorio je na sve češće incidente ilegalnih migranata na hrvatsko-bosanskohercegovačkoj granici i zatražio angažiranje Hrvatske vojske u čuvanju granice.
Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj upozorio je u ponedjeljak na sve češće incidente ilegalnih migranata na hrvatsko-bosanskohercegovačkoj granici i zatražio angažiranje Hrvatske vojske u čuvanju granice.

Milina: Policija će pojačati aktivnosti u čuvanju granice u Vinjanima Donjim
Milina: Što smo mi učinkovitiji, krijumčarenje migranata je skuplje


Bulj tvrdi da stanovnici Zagore žive u strahu i pritom podsjeća na slučaj otmice starijeg muškarca u blizini mjesta Aržano, krađu vozila čovjeku iz Imotskog, napad na čovjeka iz Trilja, te brojne druge incidente s materijalnom štetom.

- Što se još treba dogoditi da bi vlasti reagirale, pita Bulj i traži angažiranje vojske na granicama zbog ilegalnih migranata.

Bulj ističe da prema zakonu Hrvatska vojska ima mogućnost izlaska na granicu, a on će kao član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zatražiti da se o tome raspravlja na Odboru, kao i na plenarnoj sjednici Sabora.

- Hrvatsku granicu u duljini tisuću kilometara sada čuva hrvatska policija koja, uz sav trud i rad koji ulaže, nema dovoljno materijalnih uvjeta ni ljudskih resursa, smatra Bulj.

Pritom je upozorio da je trenutno u BiH oko 60.000 ilegalnih migranata, a iz Grčke bi mogao krenuti novi val.

- Zbog ozbiljnosti situacije i ugroze nacionalne sigurnosti još jednom pozivam mjerodavne da na naše granice pošalju Hrvatsku vojsku,  rekao je Bulj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!