11:19 / 27.11.2018.

Autor: D.M./Hina

Bunjac HDZ-u: Ogradite se od Varge ili smijenite Brkića

-

-

Foto: - / -

Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac optužio je HDZ da u svrhu "bespoštednog rata frakcija" u toj stranci zloupotrebljava državne institucije.
Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac optužio je HDZ da u svrhu "bespoštednog rata frakcija" u toj stranci zloupotrebljava državne institucije. Pozvao HDZ da se ogradi od iskaza informatičara Franje Varge, koji se od uhićenja u aferi SMS nalazi u istražnom zatvoru, ili smijeni Milijana Brkića s mjesta potpredsjednika Sabora.

"Navodno ratuju Andrej Plenković, Gordan Jandorković, Davor Božinović i Borislav Škegro protiv Kolinde Grabar-Kitarović, Milijana Brkića i Milana Bandića, a svi se služe metodama obavještajnog podzemlja", kazao je Bunjac u ime kluba Živog zida i SNAGA-e tijekom slobodnog iznošenja stajališta u Saboru.

Podsjetio je na u medijima objavljen iskaz Varge koji je, tvrdi, osumnjičen za falsificiranje poruka koje su trebale poslužiti političarima i s njima povezanim osobama za kompromitaciju sudaca, odvjetnika i nepodobnih osoba sve do vrha državne vlasti. "Iskaz je čudom došao do medija uz blagoslov Božinovića, a vjerojatno i samog Plenkovića", kazao je Bunjac.

Spomenuo je i savjetnika predsjednice Republike Vladu Galića, koji je navodno surađivao s Vargom. "Ako je to istina, sasvim je jasno da se sam vrh HDZ-a nekad i sada služi metodama KGB-a i Gestapoa", poručio je Bunjac i pozvao HDZ da se nedvosmisleno ogradi od iskaza Varge ili smjesta smijeni Brkića s mjesta potpredsjednika Sabora. "Očekujemo i da HDZ jasno kaže koristi li predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obavještajno podzemlje za rušenje premijera i ako je tome tako, očekujemo da HDZ pokrene postupka smjene predsjednice - impeachment", zaključio je Bunjac.

Naime, Jutarnji list u ponedjeljak je objavio dijelove istražnog iskaza Varge koji je, među ostalim, kazao da je zamjeniku predsjednika HDZ-a Milijanu Brkiću istraživao "jednu njemu blisku osobu", kao i da mu je pomogao "da mu ne oduzmu diplomu" istražujući profesore koji su odlučivali o Brkićevu slučaju plagiranja diplomskog rada i na e-mail im poslao "rezultate te istrage".

Naveo je i da ga je savjetnik predsjednice Republike Vlado Galić tražio da pomogne Brkiću oko diplome, ali i da preko servera uputi prijetnje bivšoj predsjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Daliji Orešković kako bi tijelo kojem je bila na čelu odlučilo protiv tadašnjeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!