09:27 / 17.04.2019.

Autor: B.V./I.H./HRT

Bunjac kazneno prijavljen zbog incidenta u Saboru

-

-

Foto: - / -

Branimir Bunjac, saborski zastupnik Živog zida kazneno je prijavljen DORH-u zbog nedavnog incidenta u sabornici, potvrđeno je HRT-u.
Branimir Bunjac, saborski zastupnik Živog zida kazneno je prijavljen DORH-u zbog nedavnog incidenta u sabornici, potvrđeno je HRT-u. Komentirajući prijavu, Branimir Bunjac nam je jutros rekao kako je nekoliko ljudi dalo izjavu policiji, uključujući i njega, koji je to učinio krajem prošlog tjedna. Prepostavlja da su izjavu dali i saborski stražari. Zbog incidenta, kaže nam, žali.

- Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad saborskim zastupnikom (1972.), zbog osnovane sumnje da je počinio pokušaj kaznenog djela "Prisile prema službenoj osobi" na štetu zamjenika zapovjednika straže Hrvatskog sabora (1963.) i kazneno djelo "Prijetnja" na štetu trojice stražara (1963., 1966. i 1983.) - odgovorili su nam iz Ministarstva unutarnjih poslova na pitanje o kaznenoj prijavi protiv Bunjca.

Policija je kaznenu prijavu podnijela Općinskom državnom odvjetništvu Zagrebu, poručuju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

-  Drugi dan bio mi je jako žao, moje riječi bile su potpuno neprimjerene, to nisam bio ja, to nije bio Branimir, to je bio neki drugi čovjek. Ja sam ujutro pročitao što sam uopće rekao, nisam bio svjestan svojih riječi. Da me nisu snimili, rekao bih da lažu. Žao mi je, nema opravdanja, no jasno je da ovi ne šalju stražu, ne bi do toga nikad došlo. Nigdje u Poslovniku ne piše da se smije koristiti sila protiv zastupnika, to je čista zlouporaba položaja od strane Brkića i Reinera. To nije riječnik koji je za bilo koga primjeren, a posebno ne za bilo kojeg saborskog zastupnika i za mene - rekao nam je jutros Bunjac komentirajući prijavu.

Riječ je, podsjetimo, o prijetnjama koje je Bunjac izrekao saborskim stražarima tijekom prepirke u Saboru početkom mjeseca:

Podsjetimo, tijekom saborske rasprave o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade na provedbi strukturnih reformi došlo je do incidenta kada je iz sabornice izbačen zastupnik Živog zida Ivan Pernar koji je i nakon dvije opomene nastavio govoriti o Ivi Sanaderu pozivajući ga da prestane šutjeti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima.

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić izrekao je opomenu i zabranu govora do kraja rasprave i Branimiru Bunjcu koji mu je uzvratio: "Kome ću govoriti, svetom Petru, je li pametnjakoviću?", pa zaradio opomenu.

Straža je počela nositi Pernara van Sabornice, a Bunjac je izgubio živce i počeo vikati "Dosta toga, sram vas bilo - nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se - nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!". 

Bunjac u Saboru prijetio smrću - Pernar iznesen
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!