06:58 / 05.04.2019.

Autor: D.M./HRT

Bunjac u Saboru prijetio smrću - Pernar iznesen

-

-

Foto: - / -

Iz sabornice je izbačen zastupnik Živog zida Ivan Pernar. Živce je izgubio njegov kolega Branimir Bunjac. Ono što je izrekao - zastrašujuće je.
Oko jedan sat poslije ponoći, tijekom saborske rasprave o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade na provedbi strukturnih reformi - dogodio se incident u Saboru. Iz sabornice je izbačen zastupnik Živog zida Ivan Pernar koji je i nakon dvije opomene nastavio govoriti o Ivi Sanaderu pozivajući ga da prestane šutjeti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima.Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić izrekao je opomenu i zabranu govora do kraja rasprave i Branimiru Bunjcu (Živi zid) koji je Brkića prozvao za povredu Poslovnika, jer je, kako je kazao "kukavički poslao stražu da izbaci Pernara". Kad to drugi put poželite, gospodine bajkeru, učinite to sami, rekao mu je, očito 'ciljajući' na Brkićevu kupovinu motora. Na Brkićevu konstataciju da ima repliku, Bunjac mu je uzvratio: "Kome ću govoriti, svetom Petru, je li pametnjakoviću?", pa zaradio opomenu.Straža je u nastavku sjednice krenula nositi Pernara van Sabornice, a Bunjac je izgubio živce. Počeo je vikati i naguravati se sa Stražom. "Dosta toga, sram vas bilo - nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se - nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!", vikao je Bunjac nakon što mu je stražar iz ruke uzeo mobitel. 

"Ovo je Hrvatski sabor, ovo su vam vrijednosti i EU-a i NATO-a, ovo je politika zapadnog imperijalizma kojem je sve podređeno, dame i gospodo...", vikao je Pernar dok ga je Straža iznosila iz sabornice. Usput se snimao mobitelom.Nakon toga Pernar je dao izjavu novinarima i prepričao što se dogodilo.U međuvremenu, Bunjac je nastavio prijetiti saborskoj Straži.Jutro poslije incidenta, na Facebooku se oglasio i Branimir Bunjac.

- (...) Iz nekog razloga straža je nasrnula i na mene i otela mi mobitel iz ruke iako su u tom trenutku svi zastupnici snimali incident. Potom su doslovno počeli savijati ruke i gušiti zastupnika. U strahu za zdravlje kolege intervenirao sam da ga zaštitim. Za to vrijeme je Brkić, koji je sve to zakuhao, kukavički pobjegao iz sabornice. Možda u HDZu misle da će se nasiljem riješiti svoje loše savjesti kako bi i dalje sve nastavili po starom, ali Živi zid je jednostavno rečeno nepokoran i takvi ćemo i ostati (...), poručio je među ostalim

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!