07:00 / 16.03.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/HRT

Bunkeri i topničke bitnice kao turistički sadržaj na Biševu

Ulaz u bunker na Biševu

Ulaz u bunker na Biševu

Foto: HTV / HRT

Na otoku Biševu u tijeku je provedba vrijednog projekta izgradnje "Posjetiteljskog centra Biševo" u prostoru nekadašnje osnovne škole te markacija i uređenje pješačkih i biciklističkih staza. Pokreće se i uređenje nekadašnjih bunkera i topničkih bitnica - uskoro zanimljivih turističkih sadržaja na tom pučinskome otoku.

Projekt Posjetiteljskog centra Biševo s nizom sadržaja, težak više od 30 milijuna kuna, donosi nove vrijednosti Biševu - otočiću sa samo 11 stalnih mještana.

- Bunkeri, topničke bitnice su jedan od elemenata kojima će naša javna ustanova, dati novo svijetlo, ističe ravnatelj Javne ustanove More i krš Domagoj Lažeta.

- Projekt ide jako dobro, planirani radovi se drže rokova, a posebno oni na obnovi stare škole Biševo, kaže splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Stanovnici Biševa podupiru turističke razvojne projekte na svome škoju.

- To indirektno znači nove smještajne kapacitete na Biševu uz prodaju domaćih proizvoda i veliki zamašnjak gospodarstva na našem malom otoku, ističe gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević.

Biševo, poznato po svojoj Modroj i Medvidinoj špilji, malom plavcu i pješčanim plažama, s površinom od samo 6 četvornih kilometara, dobit će više od 12 kilometara pristupnih puteva, moderni centar za posjetitelje i obnovljene utvrde s nezaboravnim pogledom na surove hridi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!