Bura otežava promet, prevrnut kamion na ogradu mosta u Dubrovniku

22.02.2022.

12:20

Autor: Sandra Lacković/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Bura prevrnula kamion na ogradu mosta

Bura prevrnula kamion na ogradu mosta

Foto: HTV / HRT

Zbog jakog vjetra most doktora Franje Tuđmana u Dubrovniku jutros je bio zatvoren za prvu kategoriju vozila, odnosno za kamione i autobuse na kat. Na znakove upozorenja oglušio se vozač kamiona mađarske registarske oznake. Očito je previdio udare bure koji su prevrnuli kamion na ogradu mosta. Vozač nije ozlijeđen, a most je sada zatvoren za sve skupine vozila. 

Vozači voze obilazno - Lozica (DC8)- Mokošica-Sustjepan (DC420) i obratno.

Zbog olujnog vjetra zatvorene pojedine dionice autocesta

U ostalim dijelovima Hrvatske kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, dok je dionica između čvorova Maslenica i Posedarje otvorena samo za osobna vozila (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina, a samo za osobna vozila i državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački), javlja HAK.

Samo za osobna vozila otvoreni su državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most (DC106).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

U prekidu i dio pomorskog prometa

Zbog tehničkih problema s mađarske strane na GP Goričan i Goričan II zastoji su i čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U prekidu su i trajektna linija - Sumartin-Makarska, katamaranske linije - Vis-Hvar-Split i Ubli-Korčula-Dubrovnik, te brodska linija Komiža-Biševo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!