Burić: "Doba uskoka" na malim ekranima u proljeće 2019.

01.09.2018.

00:51

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Dokumentarno igrani serijal HRT-a "Doba uskoka" uskoro će biti završen, a na televizijskim ekranima možemo ga očekivati u proljeće 2019. godine.
Dokumentarno igrani serijal HRT-a "Doba uskoka" uskoro će biti završen, a na televizijskim ekranima možemo ga očekivati u proljeće 2019. godine.

Redatelj, scenarist i skladatelj Božidar Domagoj Burić izjavio je za HRT-ov Dnevnik 3 da se za temu uskoka opredijelio nakon razmišljanja i potrage za nekom od tema koje dosad nisu bile dovoljno obrađivane medijski i filmski. Što sam više proučavao tu temu to mi se više sviđala. Radi se o jednom nevjerojatnom spoju akcije, povijesti, politike, humora. Uskoci su jedan atipičan europski fenomen, kazao je Burić.

Na pitanje ima li nekih bitnih produkcijskih razlika u odnosu na serijale "Hrvatski kraljevi" i "Republika" Burić je rekao da su "Uskoci" dosad produkcijski najsloženiji. Vjerujem da se ubraja u najsloženije HRT-ove projekte uopće. Zahvaljujući vrhunskom produkcijskom timu na čelu s glavnom producenticom serije Marijom Kosor sve je proteklo bez ikakvog problema. Uvjeren sam da će gledatelji moći uživati u tih oko četiri sata jedinstvene povijesti grada Senja, ali i Klisa.

Napravili smo potpuno vjernu, autentičnu repliku mletačke galije da oslikamo s čime su se uskoci trebali boriti u to jedno stoljeće postojanja Senja kao uskočkog središta. Galije su bile zastrašujući ratni stroj. Možemo povući paralelu s današnjim nosačima aviona,
kazao je Burić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!