Burne reakcije na Stazićev status, kritika i iz SDP-a

28.05.2018.

18:27

Autor: D.M./HRT

default error photo
Njegovo pitanje "Jeste li za to da pri odlasku u Irsku hrvatski branitelji imaju prednost" izazvalo je buru uvredljivih komentara. Uslijedio je i Stazićev, malo je reći neprimjeren odgovor.
Saborski zastupnik i član SDP-a Nenad Stazić izazvao je val reakcija svojim statusom na Facebooku gdje je komentirao uputu koje su dobile škole, a prema kojoj prednost pri zapošljavanju na mjestu ravnatelja imaju nezaposleni branitelji.

Njegovo pitanje "Jeste li za to da pri odlasku u Irsku hrvatski branitelji imaju prednost" izazvalo je buru uvredljivih komentara. Uslijedio je i Stazićev, malo je reći neprimjeren odgovor - koji je nakon nekog vremena izbrisan.

Na upit Večernjeg lista, je li zaista napisao "da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito" Stazić je odgovorio potvrdno. Uputio je na svoj status u vezi s Danom pobjede nad fašizmom, u kojem je napisao: ''Nema tu pravog razloga za slavlje. Fašizam u Hrvatskoj još nije pobijeđen''.Na Stazićev komentar na Facebooku reagirao je SDP-ov Arsen Bauk. 'Relativiziranje zločina koji su pobjednici počinili nakon Drugog svjetskog rata, pa makar se radilo i o stilskim figurama i ukazivanju na probleme s kojima smo suočeni i danas, čini nas manje vjerodostojnima u obrani pozitivnih vrijednosti antifašističke borbe i ukazivanju na strašne zločine počinjene od strane fašista. Istina o herojskoj partizanskoj borbi naš je saveznik, a dio te istine je i ono što nije bilo dobro', napisao je Bauk.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!