15:59 / 16.05.2019.

Autor: HRT

Burno na sjednici zadarskog vijeća

-

-

Foto: - / -

Aktualni sat je prekinut jer se otegnuo više od sat i pol. No svejedno je SDP-ova vijećnica stigla uputiti pitanje Vlada li Zadrom mafija. Pitanje je bilo okidač i onda je krenulo.
Verbalni sukobi i prekidi sjednice obilježili su aktualni sat zadarskoga Gradskog vijeća.

Početak Aktualnog sata uobičajen - red pokuda, red pohvala. Potom se razvila polemika oko broja bankomata u Zadru.  U starom centru grada svaka ulica ima svoj bankomat. Točno ih je 52 rekla je SDP-ova vijećnica Danijela Vukoša.

- Živimo u gradu u kojem su bankomati ukrali Poluotok, rekla je.

Kobnim se pokazalo prekidanje aktualnog sata koji se otegnuo više od sat i pol. To je dovelo do sukoba vijećnika. Troje ih je smatralo a su im uskraćena prava na pitanja zbog prekida.

Na području Zadra imamo 23 benzinske crpke, tri puta veći Split ima ih samo 13, tvrdi gradski SDP.

- Kada vidite puno pumpi znate da državom vlada mafija. Moje je pitanje - Vlada li Zadrom mafija?, upitala je SDP-ovka Irena Dragić.

Pitanje je bilo okidač i onda je krenulo. Tko je Sanaderov, a tko je Titov. Verbalno su se sukobili SDP-ov Antun Novoselović i HDZ-ov Mate Marić. Ostali vijećnici su spriječili da sukob možda ne preraste i u fizički, ali je stalo na naguravanju. 

Kada su se političari vratili sa stanke strasti su se smirile i sjednica se nastavila u znatno uljuđenijoj atmosferi. 

Bez puno žuči prihvaćen je rebalans proračuna Grada Zadra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!