17:53 / 22.03.2018.

Autor: D.M./HRT

Burno u zagrebačkoj Skupštini - Tomaševića izbacili redari

-

-

Foto: - / -

Predsjednik Skupštine nije mu dopustio da odgovori gradonačelniku zbog pogrešno podignutog kartona. Sve je počelo od pitanja nabavke spremnika za otpad.
Burno je bilo na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine. Tomislava Tomaševića iz stranke "Zagreb je naš!" redarska služba izbacila je s aktualnog sata nakon što se odbio maknuti s govornice. Predsjednik Skupštine nije mu dopustio da odgovori gradonačelniku zbog pogrešno podignutog kartona. Sve je počelo od pitanja nabavke spremnika za otpad.

"Prema navodima žalitelja u drugi krug postupka javne nabave je naknadno ubačena tvrtka Gradatin. Direktor te tvrtke i bivši direktor zagrebačke Čistoće kojeg ste vi postavili indirektno su optuženi od USKOK-a radi namještanja javne nabave upravo za opremu za otpad", kazao je Tomislav Tomašević. "Kako možete sipat s ove govorice pamflete na račun ljudi koji rade korektno i pošteno svoj posao. Tko vam može govoriti da prejudicitare sudske postupke. Imate li vi imunitet za to?", odgovorio mu je gradonačelnik Milan Bandić.

No, to nije jedini slučaj koji je dignuo prašinu današnje sjednice. Zbog nenadane smjene članova Vijeća Zagrebačkog kazališta mladih zatražene su čak tri stanke. Na dnevnom redu po treći se put našao se i gradonačelnikov prijedlog odluke o smanjenju plaća zaposlenicima gradske uprave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!