12:11 / 16.04.2021.

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Butković i Vrtovec su potpisali Sporazum o izgradnji cestovnog mosta

Sporazum o izgradnji cestovnog mosta

Sporazum o izgradnji cestovnog mosta

Foto: Dnevnik / HRT

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar za infrastrukturu Republike Slovenije Jernej Vrtovec potpisali su Sporazum o izgradnji cestovnog mosta kod stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Kaštel Dragonja.

Izgradnja novog cestovnog mosta u Istri iznimno je važna zbog dotrajalosti i oštećenosti postojećeg mosta te zbog prometne opterećenosti na graničnom prijelazu, posebno u ljetnim mjesecima.

- Ukupna vrijednost radova obnova postojećeg mosta i izgradnje novog je negdje oko 12 milijuna kuna. Za to ćemo osigurati sredstva, pola mi, pola Republika Slovenija. Mislim da je to jedan dobar primjer kako realizirati obnovu i drugih mostova, za koje također vodimo pregovore, izjavio je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!