11:12 / 04.05.2018.

Autor: I.M./Hina

Butković: Most kopno-otok Čiovo bit će gotov do srpnja

-

-

Foto: - / -

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da će most kopno-otok Čiovo biti gotov do srpnja te da je izvođač tih radova ozbiljan i zadovoljan viđenim tijekom nedavnog obilaska gradilišta.
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da će most kopno-otok Čiovo biti gotov do srpnja te da je izvođač radova ozbiljan i zadovoljan viđenim tijekom nedavnog obilaska gradilišta. 

Most kopno-otok Čiovo, koji bi stanovnicima Čiova i Trogira trebao donijeti spas od velikih prometnih gužvi tijekom ljetne turističke sezone, počeo je graditi Viadukt, no Hrvatske su ceste u ožujku prošle godine raskinule ugovor s tom tvrtkom zbog, kako je objašnjeno, nemogućnosti upravljanja tim projektom te kašnjenja i problema u kojima se našla ta građevinska tvrtka.

Nakon novog natječaja, Hrvatske ceste su u listopadu prošle godine odabrale zajednicu ponuditelja Poduzeće za ceste Split i Strabag za izgradnju mosta kopno-otok Čiovo, čija se vrijednost procjenjuje na 95 milijuna kuna bez PDV-a. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!