Butković najavio izgradnju trećeg traka zagrebačke obilaznice i dionice autoceste Zagreb - Karlovac

21.02.2023.

17:09

Autor: HRT/IMS

Oleg Butković

Oleg Butković

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je izgradnju trećeg traka zagrebačke obilaznice i dionice autoceste od Zagreba do Karlovca. Uz to, gradit će se novi objekt na lokaciji na kojoj je trenutačno zapušteni motel Plitvice. Ministar je o tome govorio u Zagrebu nakon što je predstavljeno 20 novih autobusa isporučenih u sklopu europskog projekta kojim se unapređuje javni gradski prijevoz. 

- Spominje se treća traka do Karlovca i treća traka zagrebačke obilaznice kao infrastrukturni projekti koji su u fazi izrade studijsko- projektne dokumentacije u Hrvatskim autocestama jer potrebe prometa to traže. To je nužno da se realizira. Kad me pitate kad bi to moglo biti- čim se završi projektna dokumentacija odmah će se tražiti modeli financiranja. Za treću traku do Karlovca imamo određene impulse da bi se to moglo financirati europskim sredstvima, a kod zagrebačke obilaznice će najvjerojatnije HAC raditi iz svojih sredstava, rekao je ministar Butković. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!