17:09 / 05.02.2018.

Autor: HRT

Butković: Nikakva prava BiH nisu ugrožena Pelješkim mostom

-

-

Foto: - / -

"Hrvatska gradi most na svom teritoriju" - ponavlja ministar prometa Oleg Butković.
"Nikakva prava Bosne i Hercegovine nisu ugrožena gradnjom Pelješkoga mosta", poručio je ministar prometa Oleg Butković. Reakcija je to na jučerašnju izjavu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 još jednom ponovio da se protivi gradnji Pelješkog mosta dok dvije države ne riješe granicu kod Neuma.

"Čak naprotiv, mi ćemo Neum sigurnosno osloboditi i spojiti svoj teritorij, tako da će od toga koristi imati i Hrvatska i Bosna i Hercegovina", poručio je ministar, dodavši: "Pogledao sam tu emisiju i ponavljam - Hrvatska gradi most na svom teritoriju".

Ponavlja i da je most 500 metara udaljen od linije razgraničenja koja se primjenjuje. Podsjeća da su još 2006. godine vođeni pregovori oko svih tehničkih karakteristika - visine mosta i širine plovnog puta, "upravo zato da bi Bosna imala pravo na neškodljiv prolaz".

Ministar Butković uvjerava da će pitanje granice Hrvatska rješavati "u dobrosusjedskim i bilateralnim odnosima, kao što je to uvijek i činila".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!