13:06 / 04.02.2021.

Autor: HRT

Butković o bržem završetku dionice Lekenik - Sisak

Butković o dovršetku izgradnje dionice od Lekenika do čvora Sisak

Butković o dovršetku izgradnje dionice od Lekenika do čvora Sisak

Foto: HRT / HRT

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na sjednici Vlade kazao je da podupire brži dovršetak izgradnje autoceste Zagreb - Sisak, dionice od Lekenika do čvora Sisak, jer je to projekt za dugoročnu revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije. 

- Zadužuju se Hrvatske autoceste d.o.o. da se najkasnije do 28. veljače 2021. pokrene postupak javne nabave radova za izgradnju autoceste procijenjene vrijednosti nabave u iznosu od 300 milijuna kuna i sredstava predviđenih financijskim planom Hrvatskih autocesta za 2021. s projekcijama za 2022. i 2023. godinu. Rok za izvođenje radova je dvije godine od sklapanja ugovora. Društvo Hrvatskih autocesta ishodilo je građevinsku dozvolu za dionicu Lekenik -Sisak, duljine 10,9 km. U tijeku su radovi na izmještanju instalacije za cijelu dionicu. Od ugovorenih ukupno 23 milijuna kuna, do sada je realizirano radova u vrijednosti 17,7 mil. kn, a preostali radovi na izmještanju instalacija izvršit će se do kraja 2021., kazao je Butković.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!