16:21 / 28.06.2019.

Autor: HRT

Butković odgovara Bauku: Uskoro zakon o prijevozu djece

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon što se u Saboru povela rasprava o besplatnom pomorskom prijevozu djece s teškoćama u razvoju, oglasio se ministar mora, prometa i veza Oleg Butković.
Nakon što se u Saboru povela rasprava o besplatnom pomorskom prijevozu djece s teškoćama u razvoju, oglasio se ministar mora, prometa i veza Oleg Butković. Kaže da je zakon gotov i da će uskoro ići u saborsku proceduru. Dodao je i da će zakonom biti riješeno pitanje besplatnog prijevoza svih osoba s invaliditetem s prebivalištem na otocima, ali i izvan njih, najavio je ministar.

Prethodno je zastupnik SDP-a Arsen Bauk u Saboru izrazio žaljenje što još nije prihvaćen njegov prijedlog o besplatnom trajektnom prijevozu za djecu s teškoćama u razvoju te kao rješenje predložio da Sabor zaduži Vladu da uredbom sa zakonskom snagom riješi to pitanje tijekom ljetnih mjeseci.

Vlada je najavila upućivanje u proceduru cjelovitog zakona koji bi riješio taj problem u desetom mjesecu, što znači da bi mogao biti donesen tek u ljeto sljedeće godine, ustvrdio je Bauk te kao rješenje ponudio da Sabor zaduži Vladu da to riješi uredbom.

- Vladi dajemo izlaz iz ove situacije, što je još jedan dokaz da nije bilo namjere politizirati ovaj prijedlog, rekao je Bauk tijekom slobodnog iznošenja stajališta, odbacivši optužbe HDZ-ovaca da "jeftino politizira".

Bauk je najavio da će uz potporu oporbenih zastupnika Klub SDP-a tražiti stavljanje te točke na dnevni red Sabora već sljedeći tjedan, izrazivši nadu da će to pitanje biti riješeno prije početka zasjedanja Sabora u rujnu.

- Ako Vlada i vladajući ni to ne prihvaćaju, onda neka jednostavno priznaju da to ne žele riješiti, zaključio je Bauk.

Zastupnici HDZ-a optužili su SDP da "jeftino politizira na osjetljivoj temi" kao što je besplatan trajektni prijevoz za djecu s teškoćama u razvoju, dodavši kako je HDZ za cjelovito zakonsko rješenje besplatnog prijevoza za djecu s teškoćama u razvoju i za osobe s invaliditetom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!