18:58 / 03.08.2018.

Autor: M.M./Hina

Butković: Odluka o štrajku nije dobra i nanijet će štetu

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar Butković ocijenio je kako najava štrajka u Croatia Airlinesu nije dobra i samo može nanijeti štetu. Apelirao je da sindikat i Uprava sjednu za stol i pokušaju naći rješenje.
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ocijenio je kako najava štrajka u Croatia Airlinesu nije dobra i samo može nanijeti štetu. Apelirao je da sindikat i Uprava sjednu za stol i pokušaju naći rješenje.

Najava štrajka sindikata našeg najvećeg avioprijevoznika, i to u srcu turističke sezone, nije dobra odluka i može nanijeti samo štetu, višestruku štetu, rekao Butković. Podsjetio je da je to već druga najava štrajka u Croatia Airlinesu, i to u vrijeme turističke sezone, kada je i najveći broj putnika i kompanija ostvaruje najveći prihod.

Butković je također podsjetio da je Croatia Airlines ponovno stavljen na popis strateških tvrtki te da je Nacionalnim planom reformi predviđeno da se za tu tvrtku pronađe strateški partner.

Aktivnosti u pronalaženju strateškog partnera za Croatia Airlines traju i nastavit će se, a sve u cilju osiguranja dotoka svježeg kapitala i konsolidiranja stanja u kompaniji, rekao je, dodajući kako istodobno traju i nastojanja u cilju postavljanja nove uprave.

Na novinarski upit je li najava štrajka uslijedila nakon informacije o početku odmora za članove Vlade, a nakon nedavne najave premijera Andreja Plenkovića da će nastojati utjecati na rješavanje stanja u nacionalnoj zrakoplovnoj kompaniji, Butković je rekao kako premijer nije ništa obećao već su sve spomenute aktivnosti u tijeku i nastavljaju se - i u vezi s imenovanjem nove uprave i u pronalaženju strateškog partnera za Croatia Airlines.

Mišljenja smo u Vladi kako bi bilo najbolje da svi sudionici ovog procesa, sindikat koji poziva na štrajk i Uprava, ponovno sjednu za isti stol i razmotre mogućnosti prevladavanja ovog stanja, što bi bilo u općem interesu, naglasio je ministar Butković, dodajući kako je štrajk nešto što će Croatia Airlines vrlo teško izdržati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!