18:01 / 09.08.2018.

Autor: D.M./HRT

Butković zadovoljan: Nisam utjecao na sud

-

-

Foto: - / -

Ja sam napisao pismo Upravi Croatia Airlinesa i radnicima da bi štrajk bio nešto što bi imalo nesagledive posljedice za tvrtku, poručio je ministar.
Ništa od štrajka u Croatia Airlinesu. Zagrebački Županijski sud presudio je da je nezakonit. U obrazloženju se navodi da sindikat ORCA nije u dobroj vjeri pregovarao s Upravom o novom kolektivnom ugovoru te da spor ne želi riješiti mirnim putem. Predstavnici sindikata - ovakvim su razvojem događaja očekivano razočarani. Najavljuju tužbu Vrhovnom sudu. S druge strane - Uprava poziva na nastavak pregovora.

"Radi se o nepravomoćnoj presudi. Drago mi je da nije došlo do štrajka, jer to nije dobro za CA ni za Hrvatsku u turističkoj sezoni", izjavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Ponovio je da bi štajk bio poguban za CA, tvrtku koja je bila na popisu strateških tvrtki, a sada je u nacionalnom programu reformi i traži strateškog partnera. Postupak izbora konzultanata je u tijeku i vjerujem da ćemo na jesen imati odgovor na koji način izabrati strateškog partnera. CA treba svježi kapital i to je u jednom trenutku jedino rješenje", dodao je.

Ponovio je kako svojim pismom Croatia Airlinesu nije utjecao na sud jer sa sudom nije ni komunicirao. "Ja sam napisao pismo Upravi Croatia Airlinesa i radnicima da bi štrajk bio nešto što bi imalo nesagledive posljedice za tvrtku", poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!