16:20 / 23.03.2018.

Autor: B.S.LJ./HRT

Čačić i Jakšić: Vratite nam naš novac

-

-

Foto: - / -

Nezadovoljni su zbog neispunjavanja obveza Vlade za projekte javno-privatnog partnerstva.
Pustite nas da radimo, vratite nam naš novac i dajte šansu obrazovanju - poručuju hrvatskoj Vladi varaždinski župan Radimir Čačić i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić. Nezadovoljni su zbog neispunjavanja obveza Vlade prema Varaždinskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji te Gradu Koprivnici za projekte javno-privatnog partnerstva. 

Iako je sporazumom o sufinanciranju s Ministarstvom znanosti i obrazovanja iz 2013. ugovoreno sufinanciranje 55 posto troškova za izgradnju objekata izgrađenih po modelu javno privatnog partnerstva te se obaveze, tvrde, od kraja 2015. godine ne poštuju.

"On daje šanse da bez državnog budžetskog novca, sada, odmah, jer mi ga nemamo, počne realizacija objekata koji su nužni i u obrazovanju i u zdravstvu. Na žalost to se ne događa. Dok to dočekamo, a nećemo u mandatu ove Vlade, pitanje je hoćemo li i sljedeće, bilo bi dobro da nam vrate naš novac", poručio je Radimir Čačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!