11:52 / 18.05.2020.

Autor: M.Š./Hina

Čačić: Jasno je da su glasovi Reformista presudni

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Istaknuo je da su Reformisti otvoreni za suradnju sa svakom vladom.
Za sastavljanje nove vlade bit će presudni glasovi Reformista, poručio je u ponedjeljak iz Varaždina predsjednik Narodne stranke - reformisti Radimir Čačić, koji na izborima očekuje od dva do četiri mjesta u Hrvatskom saboru.

Radimir Čačić na konferenciji za novinare rekao je da Reformisti na izbore idu samostalno, uz mogućnost da im se priključe partneri u centru "koji su stava da stvari treba mijenjati".

Ustvrdio je da na sjeveru Hrvatske i u Varaždinskoj županiji 60 posto građana glasa za centar, te da oni nisu odgovorni što su na prošlim izborima glasali za HNS i dali mu regionalno četiri zastupnika, a oni su ih, kaže, izdali i s liste ljevice prešli na desnicu, uz HDZ.

Naglasio je da su Reformisti otvoreni za suradnju sa svakom vladom.

- Svi znaju da je Reformistima lijevi centar ideološki i politički bliži od desnog centra. Mi namjerno ne idemo u koaliciji lijevog centra, jer želimo imati mogućnost da štitimo interese građana koji nas biraju, kazao je.

Prioritet lijevi centar, ne bude li moguće, suradnja s desnim centrom.

Čačić je istaknuo da prioritet kod sastavljanja vlade ima lijevi centar, a ako to ne bude moguće, najavio je suradnju s desnim centrom.

- Jasno je da nema pobjede SDP-a, jasno je da nema pobjede HDZ-a, jasno je da su presudni naši glasovi, naglasio je.

- Ako ne idemo s još nekim partnerima iz centra, naš okvir su dva zastupnika, a ako idemo, cilj je četiri, realno tri. Što je više nego dovoljno da vlada ne može reći ni dobar dan, a da ne čuje što su naši interesi, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!