Čačić kandidat za predsjednika Gradskog vijeća u Varaždinu

29.03.2023.

22:35

Autor: Hina/E.P.C.

Čačić, kandidat za predsjednika varaždinskog Gradskog vijeća

Čačić, kandidat za predsjednika varaždinskog Gradskog vijeća

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Koalicija Narodne stranke Reformisti i Umirovljenika u srijedu je predala zajedničku listu za izvanredne izbore za Gradsko vijeće Varaždina čiji je nositelj Radimir Čačić koji je ujedno, navodi se u priopćenju Reformista, kandidat za predsjednika Gradskog vijeća.

Reformisti u priopćenju poručuju građanima da nakon gotovo sasvim izgubljene dvije godine za razvoj grada, konačno u drugom pokušaju imaju mogućnost osiguranja stabilne većine Reformista i SDP-a.


"Te stranke su jedine podržale proračun na Gradskom vijeću, a svi drugi su ga srušili. Proračun omogućuje, što je i zahtjev Reformista, isplatu osiguranih sredstava za djecu i umirovljenike i rješenje problema bala kreiranog od strane Čehoka, Patafte i HDZ-a", stoji u priopćenju.


Reformisti tvrde da je glas za HDZ i partnere garancija daljnje opstrukcije i novih izbora za godinu dana.


- Prema zakonu, tada na izbore idu i Vijeće i gradonačelnik. HDZ je, prema medijima, već ponudio gospodina Viteza za gradonačelnika, pa bi Varaždin imao policajca i za gradonačelnika i za župana što je po HDZ-u garancija razvoja. Na predstojećim izborima Reformisti su jedina prepreka tom planu, poručuju iz Narodne stranke Reformisti.


Izvanredni izbori za Gradsko vijeće Varaždina održat će se 16. travnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!