Čačić: Mjerama smo srušili sedmodnevnu incidenciju za 28%

14.12.2020.

11:37

Autor: HRT

default error photo
U varaždinsku Opću bolnicu stiglo je devet liječnika u pomoć tamošnjim djelatnicima.
U varaždinsku Opću bolnicu stiglo je devet liječnika u pomoć tamošnjim djelatnicima. Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin, kazao je da je na liječenju danas u bolnici 271 pacijent obolio od koronavirusne bolesti, a župan Radimir Čačić predstavio je rezultate mjera uvedenih prije 23 dana.

➡️ Capak: U Hrvatskoj je visoka incidencija

- Ove brojke pokazuju stagnaciju jer zadnjih 10-ak dana nema porasta bja hospitaliziranih. I dalje je to ogroman broj pacijenata koji se nalazi na  liječenju te i dalje postoji pritisak na objedinjeni hitni bolnički prijem. Svakim danom djelatnici OB-a Varaždin su "izvučeni iz stroja" zbog činjenice da su ili pozitivni na  koronavirus ili su u samoizolaciji. Danas je više od 160 djelatnika "van funkcije", a od toga 20-ak liječnika, kazao je Kudelić.

Istaknuo je da je bolnici danas u pomoć došlo devet liječnika iz bolnice u Puli, Rijeke, Lovrana i Opatije. 

- Oni će raditi s pacijentima pozitivnim na koronavirus - anesteziolozi u jedinicama intenzivnog liječenja, a internisti u Varaždinu i Novom Marofu, dodao je.

Varaždinski župan Radimir Čačić zahvalio je liječnicima koji su došli pomoći.  

- Najgora regija u Europi bili smo 16 dana, a danas smo i dalje u vrhu. Nažalost je Međimurje preuzelo tu palicu. Mi smo danas, 23 dana nakon uvođenja mjera došli u poziciju da smo od špice koja se dogodila osmi i deveti dan, pa ponovila 10. dan nakon uvođenja mjera, srušili sedmodnevnu incidenciju u odnosu na vrh za 28%. Niti je Angela Merkel niti je itko od ozbiljnih ljudi u Europi uveo strože mjere zato jer ne znaju, nego zato jer znaju. Zaustavite kontakt u ugostiteljstvu i školama - imate rezultat. Ako to pooštrite i na trgovačke centre, rezultat će biti bolji, kazao je među ostalim Čačić.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!