Čagalj "posjetio" kafić u središtu Siska

17.12.2022.

12:33

Autor: V.K./HRT/Hina

Čagalj uletio u kafić

Čagalj uletio u kafić

Foto: Nikola Cutuk / Pixsell

Na sisačkoj Gradskoj tržnici u subotu je uhvaćen zalutali čagalj, koji je nakratko ušao u jedan od kafića prestrašivši goste, a zbrinuli su i članovi sisačkog Skloništa za životinje. 

Čagalj je u kafić na Gradskoj tržnici u središtu Siska uletio jutros oko 8,30 sati. Preplašena divlja životinja počela je skakati između stolova i po njima, tražeći izlaz, razbivši nekoliko čaša i šalica, a gosti su u panici napustili lokal. Kada je životinja u traženju izlaza ušla i u WC, prisebni konobar ju je tamo zatvorio.

Vlasnik lokala odmah je nazvao službe koje bi mogle pomoći pri hvatanju čaglja. Prvi su stigli policajci koji su osigurali prostor oko kafića, a nakon nekog vremena intervencijom gradske uprave na tržnicu su došli članovi sisačkog Skloništa za životinje.

Budući da čagalj nije prihvatio mamac sa sredstvom za omamljivanje, odvažni članovi Skloništa su ga uhvatili čeličnim "lasom", te u kavezu iznijeli u kombi.

Koliko je poznato, to je prvi slučaj da je čagalj u potrazi za hranom, došao do samog središta grada. Dosad je zabilježeno da su čagljevi u nekoliko navrata dolazili na periferiju Siska, gdje su napadali domaće životinje, ali u samom gradu još nisu zapaženi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!