Predsjednica sindikata otuđila sindikalni novac?

14.02.2023.

17:19

Autor: Regionalni dnevnik/HRT/I.B.

Bolnica

Bolnica

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Riječka policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci podnijela je kaznenu prijavu protiv 70-godišnjakinje koja se tereti da je, kao ovlaštena osoba u jednoj zdravstvenoj ustanovi, oštetila udružene djelatnike za 8.100 eura. Neslužbeno, riječ je o predsjednici Sindikata zdravstva Hrvatske.

- Čuli smo se jučer telefonom s gospođom Čahut. Kaže da kaznenu prijavu nije dobila, da je prvu informaciju o tome doznala upravo od nas. Rekla je da, ako se radi o njoj, da je to zbog toga što ona već niz godina ukazuje na nove nepravilnosti unutar KBC-a Rijeka, bilo da se radi o nenamjenski utrošenom novcu poreznih obveznika, ili prekovremenim satima liječnika i medicinskih sestara koji, kako kaže, rade u vrlo otežanim uvjetima unutar KBC-a. Rekla nam je, isto tako, da odbacuje sve ono što joj se stavlja na teret - da je iskoristila sindikalni novac, 8.100 eura, u neke nezakonite svrhe. Ako kaznenu prijavu dobije i ako je doista riječ o njoj, rekla je da će sazvati konferenciju za novinare, izvijestila je novinarka HTV-a Blanka Kukec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!