13:46 / 07.10.2019.

Autor: HRT

Cakaj kod Plenkovića: Cijenimo potporu Albaniji

-

-

Foto: - / -

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je v.d. ministra za Europu i vanjske poslove Republike Albanije Genta Cakaja.
U službenom posjetu Zagrebu je vršitelj dužnosti ministra za Europu i vanjske poslove Albanije Gent Cakaj. Primio ga je premijer Andrej Plenković.

Tijekom razgovora albanskog gosta s hrvatskim šefom diplomacije Radmanom istaknuto je da će se prijateljstvo država produbiti jačom gospodarskom, prometnom i energetskom povezanošću.

- Hrvatska nastavlja davati snažnu potporu europskim aspiracijama Albanije i početak pristupnih pregovora za članstvom u Europskoj uniji. Doprinos tomu bit će dakako i sastanak na vrhu EU-zapadni Balkan koji će se održati u Zagrebu u svibnju 2020, objašnjava Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova RH.

- Albanija neizmjerno cijeni potporu koju joj Hrvatska daje u početku pregovora o pristupanju Uniji. Uistinu se nadamo da ćemo i formalno početi put otvaranja pregovora o pristupanju dok Hrvatska bude predsjedala Vijećem Europske unije, ističe Gent Cakaj, v.d. ministra za Europu i vanjske poslove Republike Albanije.
Razgovaralo se o daljnjem jačanju političkih odnosa i gospodarske suradnje Hrvatske i Albanije, procesima proširenja i prioritetima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!