11:59 / 15.12.2020.

Autor: T.V./HRT

Čakovec: Otvara se COVID odjel za palijativnu skrb

-

-

Foto: - / -

U Čakovcu počinje s radom dodatni COVID odjel namijenjen isključivo bolesnicima koji zahtjevaju palijativnu skrb. Prostor je osposobljen za smještaj dvadesetak pacijenata o kojima će se brinuti 15 zdravstvenih djelatnika u tri smjene.
U Čakovcu počinje s radom dodatni COVID odjel namijenjen isključivo bolesnicima koji zahtijevaju palijativnu skrb. Prostor je osposobljen za smještaj dvadesetak pacijenata o kojima će se brinuti 15 zdravstvenih djelatnika u tri smjene.

- Bitna je odrednica da su palijativni kod kojih nema aktivnih liječenja, nego samo palijativno, ili pacijenti koji zahtjevaju kronično produženo liječenje. Znači boluju od nekih bolesti i, naravno, njihov odlazak kući il idomove za starije nije moguć zbog tog pozitiviteta, rekao je Tomislav Novinšćak, ravnatelj ŽB-a Čakovec.

- Krevete smo dobili iz robnih rezervi koji su nam već bili spremni za slučaj uspostave novog centra za hospitalizaciju, a sve ostalo je djelo vrijednih ruku zaposlenika bolnice, dodao je međimurski župan Matija Posavec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!