15:48 / 30.08.2019.

Autor: Mladen Šarić/V.K./HRT

Čakovec postao veliko gradilište

-

-

Foto: - / -

U Gradu Čakovcu aktivno je desetak gradilišta - od gradnje sjeverne obilaznice i dječjeg vrtića u Ivanovcu do energetske obnove zgrade gradske uprave.
U Gradu Čakovcu aktivno je desetak gradilišta - od gradnje sjeverne obilaznice i dječjeg vrtića u Ivanovcu do energetske obnove zgrade gradske uprave. Ukupna vrijednost tih investicija je šezdesetak milijuna kuna.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Nakon desetak energetski obnovljenih objekata u Gradu Čakovcu, na red je došla i obnova zgrade gradske uprave. Posao je vrijedan dva milijuna 300 tisuća kuna, a 60 posto toga iznosa osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Upravo završava izmjena prozora, kreće i obnova fasade na pročelju, zadnja strana zgrade je već završena i vjerujem da će za tjedan - dva radovi biti završeni. Sve gradske službe rade, tako da smo tu za građane, ako bilo što trebaju, naglasio je Stjepan Kovač, čakovečki gradonačelnik.

Gotovo deset milijuna kuna ulaže se u uređenje nove stambeno-poslovne zone Brezje u Mihovljanu, u kojoj će se urediti 107 građevinskih parcela.

- Bit će to novi kvart gdje je veliki interes za gradnju kuća, neke su se već počele graditi - u Čakovec doseljava puno ljudi sa sela, dosta ih dolazi i zapošljava se na području grada, tako da broj stanovnika raste, što me posebno raduje, rekao je gradonačelnik.

Lani i ove godine obnovljeni su i dograđeni gradski vrtići, a upravo se obnavlja i dograđuje onaj u Ivanovcu. I, svi su popunjeni.

- Broj djece raste, mi smo iznad hrvatskog prosjeka, a u prosjeku smo Europske unije po broju djece koja polaze vrtiće i zato ne čudi što je Čakovec prošle godine ponio laskavu titulu grada koji najviše ulaže u obrazovanje i demografiju, govori Kovač.

U obnovu i dogradnju gradskih vrtića ove je godine uloženo više od sedam i pol milijuna, najvećim dijelom - europskih kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!