08:32 / 30.04.2020.

Autor: I.D./Danijela Bratić Herceg/Dobro jutro,Hrvatska/HRT

Čakovec: Termo kamerama pregledavaju sve koji dolaze u bolnicu

-

-

Foto: - / -

U Međimurju već više od dva tjedna nema novozaraženih koronavirusom. Zdravstveni se djelatnici na sve načine trude da tako i ostane. Stoga su uveli i termo kamere.
Čakovečka županijska bolnica uvela je termo kamere kojima se mjeri temperatura medicinskim djelatnicima i pacijentima, odnosno svima koji dolaze u bolnicu.

- Sve o koronavirusu


U Međimurju već više od dva tjedna nema novozaraženih koronavirusom. Epidemiološka slika je vrlo dobra, a zdravstveni se djelatnici na sve načine trude da tako i ostane. Stoga su uveli i termo kamere koje zdravstveni djelatnici koriste prije ulaska u bolnice u tzv. trijažnim šatorima.

- Naravno da je kod trijažnih šatora ili kontroliranog ulaska u bolnički sustav vrlo bitno izmjeriti temperaturu što brže, uzeti podatke što brže i sve to na jednome mjestu. Zbog toga i je organiziran ovaj trijažni šator, kako ga mi zovemo, ili trijažni kontejner - tako da se pacijentima na jednome mjestu prije ulaska u bolnicu uzima tzv. epidemiološka anamneza kako bismo na vrijeme mogli evidentirati potencijalno osobe koje bi mogle imati sumnju na koronavirus, kazao je za emisiju "Dobro jutro, Hrvatska" Tomislav Novinšćak, ravnatelj županijske bolnice.

Osim toga, rekao je, pacijentima je potrebno izmjeriti temperaturu i izolirati sve one koji je imaju.

Koliko su ovakvim načinom rada zadovoljni pacijenti i zdravstveni djelatnici, stvaraju li se dodatne gužve - doznajte u videozapisu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!