Čakovec: U 2. krug sadašnji gradonačelnik Kovač i Ljerka Cividini

16.05.2021.

23:36

Autor: Hina/HRT/M.N.

Grad Čakovec

Grad Čakovec

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja / PIXELL

U drugom krugu lokalnih izbora u Čakovcu u borbi za dužnost gradonačelnika ulaze sadašnji gradonačelnik Stjepan Kovač, kandidat SDP-a, HSS-a, MDS-a, Laburista i Reformista i Ljerka Cividini iz koalicije nezavisne liste Matije Posavca, HNS-a, Demokrata, HSLS-a i HDSS-a.

Nakon više od 90 posto obrađenih biračkih mjesta, Kovač je osvojio oko 40 posto, a Cividini oko 27 posto glasova birača. 


Kovač je zahvalio biračima koji su izašli na birališta i glasali, zadovoljan što je odaziv bio nešto veći nego prije četiri godine. Vjerujem da bi u drugom krugu sigurno trebali pobijediti s obzirom na postotak. Nakon što dobijemo konačne rezultate, sjest ćemo i vidjeti, dovoljno vremena imamo da vidimo za koju strategiju se odlučiti i kako ćemo raditi, rekao je Kovač.


 Kandidatkinja Ljerka Cividini rekla je da su zadovoljni rezultatima te da se osjeća da građani žele promjenu. Dodala je da su kandidati s koalicijske liste željeli pokazati građanima da žele sposobne, a ne podobne ljude. Htjeli smo pokazati da želimo stručne, a ne poslušne ljude, da želimo promjene u gradu na koje će svi građani i Čakovčanci biti ponosni, rekla je Cividini.


Kad je riječ o drugom izbornom krugu za dva tjedna, Cividini je rekla kako se nada da će kampanja biti drukčija. Vjerujem da će se dosadašnji gradonačelnik napokon ohrabriti na sučeljavanje i na razmjenu ideja, mišljenja i stavova, a naravno da ćemo mi korektno odraditi i borbu u drugom krugu, istaknula je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!