Capak o fotografiji na kojoj sjedi na kutiji cjepiva

26.12.2020.

17:37

Autor: P.F./HRT

default error photo
Sjeo sam na kutiju u kojoj u tom trenutku nije više bilo cjepiva, već je ono bilo spremljeno te sam prstom pokazao u etiketu na kutiji s jedinom misli: "Evo, konačno je stiglo! Tu je!".
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo doc. dr. sc. Krunoslav Capak na internetskim stranicama HZJZ-a oglasio se vezano uz fotografiju na kojoj sjedi na kutiji Pfizer/BioNTechova cjepiva.

➡️
U Hrvatsku je stiglo prvih 9750 doza Pfizer/BioNTechova cjepiva protiv koronavirusa
➡️ Plenković: Cilj je cijepiti 70 posto građana, počinjemo u nedjelju 
➡️ 
Sve o koronavirusu 

Priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti:

- Kao čovjek koji se, kao i veliki broj građana naše zemlje, iskreno obradovao prispijeću toliko iščekivanog spasonosnog cjepiva, ne bih želio da jedna fotografija zasjeni veličinu trenutka kada je u Hrvatsku rano jutros napokon stigla prva pošiljka cjepiva protiv bolesti COVID-19. Sa suradnicima sam dočekao isporuku u ranim jutarnjim satima, spremili smo cjepivo u za to predviđene komore, a potom, s velikim olakšanjem, zabilježili nekoliko fotografija. Na jednoj o njih, među mnogima koje su postale dostupne javnosti, sjeo sam na kutiju u kojoj u tom trenutku nije više bilo cjepiva, već je ono bilo spremljeno, te sam prstom pokazao u etiketu na kutiji s jedinom misli: "Evo, konačno je stiglo! Tu je!".

- Žao mi je što je u medijima ova fotografija postala važnija od vijesti da je cjepivo stiglo u Hrvatsku, kao i od pregršt drugih fotografija koje svjedoče o tom, možemo slobodno reći, povijesnom trenutku. Isto tako, vidim da je to bila prilika da se u javnom prostoru oglase osobe koje nemaju što reći o svojem djelovanju, ali imaju o svemu drugome i svima ostalima.

- Radi najvećeg broja hrvatskih građana s kojima dijelim sreću i zadovoljstvo što nam je stiglo cjepivo, želim naglasiti da ova fotografija, koja je nezasluženo isplivala na površinu, ne nosi nikakvu drugu poruku osim one koju sam u tome trenutku iskreno osjećao. Svim onim čitateljima i građanima kojima je možda ova fotografija i njena interpretacija u medijima ostavila pogrešan dojam, iskreno se ispričavam, napisao je Capak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!