Capak: Veliki broj novozaraženih potaknuo građane na cijepljenje

03.11.2021.

23:42

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je da je u Zagrebu cijepljeno 868 osoba bez naručivanja i najave, od toga je 381 osoba primila prvu dozu, 201 drugu, a 286 osoba primilo je booster dozu.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako je to još jedan dokaz pojačanog interesa za cijepljenjem, a brojke se odnose na cijepni punkt u Rockefellerovoj 4 gdje se građani mogu cijepiti svake srijede od 16 do 20 sati.

- Rekordne brojke novooboljelih i svijest da samo cijepljenje, i to prvenstveno odraslih, ali i djece, može zadržati našu djecu u školskim klupama, potaknula je građane na cijepljenje. Vijest o teškim slikama bolesti kod trudnica potaknule su mladu populaciju na cijepljenje jer je sada potpuno jasno da je najbolja priprema za trudnoću upravo cijepljenje, istaknuo je Capak u priopćenju.

HZJZ na svojoj internetskoj stranici, uz ostalo, navodi kako se radi o porastu od 39 posto u odnosu na prošlu srijedu kada je cijepljeno 529 osoba. Porast je oko 2,8 puta u odnosu na prethodne tjedne tijekom rujna i listopada, kada se srijedom cijepilo u prosjeku 300 osoba.

Ravnateljica Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" Mirjana Kujundžić Tiljak izrazila je zadovoljstvo odazivom građana.

- Bilo je dosta osoba mlađe i srednje dobi. Neke je informacija o 41 preminuloj osobi u protekla 24 sata potaknula na cijepljenje a posebno činjenica da dvije najmlađe preminule osobe u dobi 30-50 godina nisu bile cijepljene, rekla je Kujundžić Tiljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!