20:06 / 24.03.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/D.M./HRT

Capak: Uz malo sreće krivulja bi se mogla izravnati

-

-

Foto: - / -

Najveći skok broja novooboljelih imali smo u subotu - 78. Posljednja dva dana imamo otprilike jednak broj novih slučajeva, 61 i 67.
Posljednjih pet dana najveći skok broja novooboljelih imali smo u subotu, 21. ožujka, njih 78. Dan poslije, kada je Zagreb pogodio razorni potres i kada sustav za testiranje neko vrijeme nije mogao raditi, taj je broj pao na 48.

- [UŽIVO] Koronavirus u Hrvatskoj - najnovije informacije

Posljednja dva dana imamo otprilike jednak broj novih slučajeva, jučer 61, danas 67, što epidemiolozi smatraju dobrim jer nam ta krivulja ne raste prestrmo.

- Krivulja oboljelih je relativno ravna. Imamo 382 potvrđena slučaja što je oko 60-tak novooboljelih u zadnja 24 sata. Imali smo najveći broj oboljelih, 74 u subotu. Mi smo još u uzlaznom kraku ali nam broj varira. Međutim, imamo oko 2800 kontakata oboljelih i puno ljudi u samoizolaciji koji su sekundarni kontakti. Tako da će biti još pozitivnih osoba. Obzirom na epidemiološu situaciju, na vrijeme smo počeli donositi adekvatne mjere i kad bi imali malo sreće mogli bi ostati na horizontalnom dijelu krivulje, kazao je u Dnevniku HTV-a Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!