11:50 / 13.03.2020.

Autor: I.D./HINA/IMS/HRT

Cappelli: Svi smo svjesni situacije, s gospodarstvenicima tražimo rješenja

-

-

Foto: - / -

Cappelli je izvijestio da će se razgovarati o zdravstvenoj situaciji, te da se danas sastaju i hotelijeri i da će analizirati situaciju i mjere koje su potrebne.
Ministar turizma Gari Cappelli u petak je uoči sastanka premijera i članova kriznog stožera u vladi izjavio da su svi svjesni situacije, realni i korektni jedni prema drugima te da nema "mi-vi-oni" nego da s gospodarstvenicima nastupaju i traže rješenja, a ne svatko za sebe.

Cappelli je izvijestio da će se razgovarati o zdravstvenoj situaciji, te da se danas sastaju i hotelijeri i da će analizirati situaciju i mjere koje su potrebne, kao i da se ovih dana čuo s predsjednicom udruge privatnih iznajmljivača, te od nje i drugih iz sektora, čeka da se vidi što je najpotrebnije, pri čemu će najvažniji biti kriteriji za pomoć.

- Mi više-manje znamo u kojem bi smjeru trebali ići, ali moramo vidjeti kriterije, to je najosnovnije. Sve u sektoru zamolili smo da kažu i vidimo što je "najgoruće" i što bi trebalo imati prvenstvo. Mislimo da je to zaštita radne snage i prva likvidnost koju bi im trebali pružiti, kazao je Cappelli.

Ti se kriteriji sada stvaraju, a kada to zaokruže u ponedjeljak su, kako je najavio, završni sastanci s bankama, HNB-om, HBOR-om i drugima.

- Slažu se sve mjere i bolje je da budu dan-dva kasnije, ali da je to kako treba i da zaokružimo sve, nego da ubrzavamo, poručio je Cappelli, ocjenjujući jako dobrom suradnju s gospodarstvenicima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!