12:14 / 14.04.2018.

Autor: M.M./HRT

Caratan: Akcija u Siriji svojevrsni je dogovor

-

-

Foto: - / -

Iako je mnogo zemalja upleteno u sirijski sukob, pretpostavljam da neće biti širenja, rekao je politolog Branko Caratan gostujući u podnevnom Dnevniku.
Američke, britanske i francuske snage izvele su zračni udar na Siriju kao odgovor na navodni napad kemijskim oružjem u kojemu su prošli tjedan ubijeni deseci ljudi. Gost podnevnog Dnevnika bio je politolog Branko Caratan.

Na pitanje je li američki predsjednik Donald Trump tim napadom pogriješio, te je li to bio brzoplet potez, Caratan je rekao da je Trump doveden u situaciju da reagira. On ima problema s tragovima u svojoj kompanji, gdje se njegovi ljudi optužuju za kontakte s Rusima. Administracija i tzv. duboka država osjećaju da je potrebno nešto napraviti jer je Amerika u Siriji u podređenom položaju i to je motiviralo predsjednika Trumpa da intervenira, iako se on kolebao, rekao je te istaknuo kako će odgovora vjerojatno biti, ali kakva i na kojem mjestu, teško je reći.

Također, politolog Caratan rekao je kako pretpostavlja, da, iako je mnogo zemalja upleteno u sirijski sukob, neće biti širenja. Jedan argument za to je i činjenica da je SAD obavijestio Rusiju, a Rusija Sirijce i ova akcija prošla je uz svojevrstan dogovor, rekao je Caratan.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!