07:14 / 02.12.2019.

Autor: D.M./HRT

Carinski sindikat pričekat će tjedan dana

-

-

Foto: - / -

Predsjednik sindikata Rino Štorić tvrdi da su godinama tražili sastanak u Ministarstvu financija, koje je mjerodavno za tu službu, no uvijek su ih odbijali.
Sindikalne akcije osim liječnika i prosvjetara koji su u štrajku najavio je i Carinski sindikat Hrvatske, koji je danas bio na razgovoru u Ministarstvu rada. I oni traže korekciju koeficijenata.

- Dogovor je pao da ćemo se dogovoriti. Možda. Uvažavajući situaciju i pregovore s prosvjetom, mi smo se izjasnili da ćemo pričekati do kraja tjedna ili, ako hoćemo tako - sedam dana, kazao je nakon razgovora u pedsjednik sindikata Rino Štorić. Dodao je kako carinici rade u lošim uvjetima, da se ne poštuju zakonske odredbe i KU, odore dobijaju na kapaljku, a sapune i toaletni papir sami kupuju. Ne plaća im se prekovremeni rad i ne organiziraju sistematski pregledi, dodaje.Štorić tvrdi da su godinama tražili sastanak u Ministarstvu financija, koje je mjerodavno za tu službu, no uvijek su ih odbijali. Tvrdi da je njihov koeficijent u odnosu na ostale zaposlenike Ministarstva financija, kojem pripadaju, niži za 20%. " Sve ćemo staviti na stol, a prvenstveno status sindikata, jer ako to ne riješmo, onda ne možemo riješavati ni probleme u carini, ni koeficjente, ni ništa drugo", kazao je.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!