Caritas poplavljenim područja stavlja na raspolaganje 50 uređaja za isušivanje

23.05.2023.

11:23

Autor: Hina/HRT/B.B.B.

Ilustracija, slanje humanitarne pomoći

Ilustracija, slanje humanitarne pomoći

Foto: Marko Prpic / Pixsell

Hrvatski Caritas u koordinaciji s nadbiskupijskim i župnim caritasima od utorka stavlja na raspolaganje 50 uređaja za isušivanje i odvlaživanje na poplavljenim područjima stanovnicima kojima je potrebna pomoć.

Caritas je priopćio kako želi pomoći da bi se ubrzao proces ponovnog stavljanja u funkciju poplavljenih stambenih i ostalih životno važnih prostora nakon što se iz njih izbaci poplavna voda.

Ljudi kojima bi uređaji za isušivanje mogli biti od pomoći mogu se sa svojim potrebama i podacima o prostorima koji su bili poplavljeni javiti Caritasu na čijem se području nalaze i dogovoriti o preuzimanju uređaja.

Svi koji žele dati doprinos što bržem povratku naših poplavljenih sugrađana u njihove domove svoje novčane darove mogu uplatiti žiro-račun Hrvatskog Caritasa: HR05 23400091100080340 (svrha uplate: Pomoć za poplavljene), priopćeno je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!