10:31 / 27.07.2018.

Autor: HRT

Caritasov poziv za pomoć Grčkoj

-

-

Foto: - / -

U akciju se može uključiti i telefonskim pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa: 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen).
Hrvatski Caritas pozvao je hrvatske građane i tvrtke da pomognu stradalnicima požara u Grčkoj, a grčkom Caritasu uputio je 10.000 eura žurne pomoći iz Interventnog fonda.

Caritas poziva hrvatske građane i tvrtke koji mogu i žele putem Caritasove mreže solidarno poduprijeti napore u skrbi za stradale obitelji u Grčkoj.

Navodi i kako je odlukom svog predsjednika mons. Josipa Mrzljaka, Grčkom Caritasu uputio žurnu, simbolično "za prvu ruku" novčanu pomoć od 10.000 eura čime se uključio u napore međunarodne Caritasove mreže da za projekte žurne pomoći u požaru stradalim pojedincima i obiteljima osigura najnužnije životne uvjete.

Simbolična pomoć, važnija je kršćanska solidarnost

Premda je to što se materijalnog tiče jedna simbolika s obzirom na veličinu materijalne štete u Grčkoj, mislim da je tu važnija kršćanska solidarnosti, upravo na tragu onoga što papa Franjo iskazuje kada želi pokazati blizinu, kršćansku sućut, molitvenu blizinu. I mi želimo iskazati ponajprije molitvenu blizinu, poručio je biskup Mrzljak, priopćio je Caritas.

Predsjednik Hrvatskog Caritasa istaknuo je da se zainteresirani u akciju mogu uključiti uplatom novca na račun, telefonskim pozivom na donacijski telefon Caritasa, a vjernici novac mogu dati i u svojim župama.

Prateći dramatične vijesti i potreseni slikama stradanja koje stižu iz Grčke, izražavam duboku sućut stradalima te iskrenu molitvenu blizinu i zajedništvo, poručio je ravnatelj Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijan Svalina.

Hrvatski Caritas već godinama svojim akcijama žurne i razvojne međunarodne pomoći uz pomoć svih dijelova hrvatskog društva sudjeluje putem mreže Caritasa Internationalis u zajedničkim Caritasovim akcijama u kriznim situacijama diljem svijeta izazvanima prirodnim katastrofama, sukobima i ratovima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!