17:53 / 23.03.2019.

Autor: Vicko Dragojević/HRT

Cavtat dobio novi ulaz s magistrale

-

-

Foto: - / -

Od ovog tjedna prema Cavtatu vodi novi priključak s jadranske magistrale, u što se uložilo čak 22 milijuna kuna.
Nakon gotovo pola stoljeća, Cavtat je napokon dobio novi ulaz s magistrale. Investicija, koja se dugo pripremala, vrijedna je više od 20 milijuna kuna. Problem križanja koje je slovilo kao vrlo opasan ulaz, odnosno izlaz iz tog konavoskog mjesta - tako je trajno riješen.

Od ovog tjedna prema Cavtatu vodi novi priključak s jadranske magistrale, u što se uložilo čak 22 milijuna kuna.

- Ulaz je to koji je čekao deseteljećima. Možda najprimjereniji ulaz na Jadranu, dosad koji je bio. Evo Bogu hvala, završilo se i pustilo se to u rad a mi smo zadovoljni - kaže Božo Lasić, načelnik općine Konavle.

Radovi su, nakon dugih priprema, trajali godinu dana i završili su pred sam početak turističke sezone, kada se dnevni broj automobila poveća za čak 2 tisuće, u odnosu na zimu.

- Mislim da će se značajno smanjiti gužve, osim toga ne samo gužve nego je preglednost puno bolja, sigurnost je prometa značajnija - uvjeren je Lasić.

Tako su nakon dugo vremena završeni radovi pred Cavtatom. Ipak, s radovima u Zračnoj luci, u Moluntu i na Grudi Konavle su idalje jedno veliko gradilište.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!