Cebalo iz samoizolacije za HRT: Osjećam se dobro

01.09.2020.

11:49

Autor: HRT

default error photo
Županu Nikoli Dobroslaviću, zamjeniku župana i načelniku Stožera civilne zaštite DNŽ Jošku Cebalu, ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo DNŽ Matu Lakiću i glasnogovorniku Stožera Nikši Miletiću propisana je mjera samoizolacije.
Zbog kontakta s COVID-19 pozitivnim osobama, županu Dubrovačko-neretvanske županije Nikoli Dobroslaviću, zamjeniku župana i načelniku Stožera civilne zaštite te županije Jošku Cebalu, ravnatelju županijskog Zavoda za javno zdravstvo Matu Lakiću i glasnogovorniku Stožera Nikši Miletiću propisana je mjera samoizolacije.

Cebalo
je potvrdio za HRT da je u samoizolaciji. Kazao je da se osjeća dobro, da nema simptome te da je sinoć dobio uputu od epidemiologa da se danas testira na koronavirus.

Istaknuo je da su se on i još trojica s prošlotjednog sastanka s gospodarstvenicima pridržavali svih propisanih epidemioloških mjera - održavali su potrebnu distancu i nosili su zaštitne maske. 

Govoreći o funkcioniranju Stožera rekao je da će od kuće, s obzirom na samoizolaciju, koordinirati sve što je potrebno.

- Imamo i zamjenika načelnika stožera civilne zaštite i ostale članove županijskog stožera koji će zasigurno odgovoriti svemu što bude trebalo, kazao je.

Osvrnuo se i na epidemiološku situaciju na području Dubrovačko-neretvanske županije. Kazao je da je zadovoljavajuća, da nema nekih novih velikih žarišta. Podsjetio je da su na području te županije posebne mjere te da s terena stižu informacije kako se te mjere  poštuju.

- Vjerujem da će te mjere pomoći održavanju ovako povoljne epidemiološke situacije kako bi se turistička sezona u određenoj mjeri nastavila. Nadam se da će nam to osigurati i dobar start za slijedeću turističku sezonu, dodao je.        
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!