11:29 / 03.04.2021.

Autor: HRT/E.L.S.

Cecilija Rotim o proceduri cijepljenja u Zagrebu

Cecilija Rotim

Cecilija Rotim

Foto: Robert Anic / PIXSELL

U srijedu počinje cijepljenje opće populacije na Zagrebačkom velesajmu. Očekuje se da će taj dan biti cijepljeno 1500 građana. Za držanje reda i pomoć starijima pobrinut će se pripadnici civilne zaštite. 

Da je paviljon 6 spreman, potvrdila je pomoćnica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Cecilija Rotim i objasnila kako će cijepljenje izgledati:

- Svaka osoba će dobiti termin kada treba doći na cijepljenje stoga molim sugrađane da ne dolaze ranije, nego doslovno pet minuta prije svog termina, kako se ne bi stvorile gužve. Cjepivo je osigurano za sve koji su na listi, koji su potvrdili svoj dolazak. Oni odlaze kod liječnika na trijažni punkt gdje će obaviti kratak intervju, liječnik će uzeti anamnezu da li postoji koja kontraindikacija da se ta osoba cijepi. Nakon toga odlazi kod medicinske sestre na cijepljenje. Sljedeća faza je kada odlazi kod našeg administrativnog osoblja gdje dobiva potvrdu da je cijepljena i nakon toga osoba odlazi na opservaciju koja traje 15 ili 30 minuta - objasnila je Rotim.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!