10:11 / 27.05.2021.

Autor: M.M./Studio 4/HRT

Čehok: Uvjeren sam da će građani prepoznati ove četiri godine rada

Ivan Čehok, aktualni gradonačelnik Varaždina

Ivan Čehok, aktualni gradonačelnik Varaždina

Foto: Studio 4 / HRT

U drugom krugu za varaždinskog gradonačelnika naći će se Ivan Čehok, aktualni gradonačelnik, i SDP-ov kandidat Neven Bosilj. Čehok je u prvom krugu osvojio 10 posto više glasova od protukandidata, ali je stalno na meti kritika da ima problema s pravosuđem. 

- Od šest točaka koje mi se stavljaju na teret ja sam oslobođen ili su odustali u četiri. Još su mi ostale dvije i tu ću dokazati sviju nedužnost, rekao je Čehok.

- Mene su građani birali prije četiri godine znajući da je riječ o ovakvim pravnim procesima i poklonili su mi povjerenje jer znaju da se prije 2017. godine grad loše vodio, a moj protukandidat Neven Bosilj bio je dio te vlasti SDP/HNS koja u ovome gradu nije napravila ništa i njihovi rezultati su vrlo mršavi. Nama je ostalo sve, obnoviti vrtiće, škole, početi koristiti EU fondove. Mi smo danas grad s najviše europskog novca po glavi stanovnika, istaknuo je.

Na pitanje koliko mu župan Radimir Čačić svojim kritikama pomaže da zadrži popularnost Čehok je rekao kako mu je prije tri mjeseca ponudio sučeljavanje na koje se on do danas nije odazvao.

- Mislim da mu je vrijeme za mirovinu. Ima 72 godine, više se ni Papa ne kandidira u tim godinama. Najgore je što se on posvađao sa svima - glumcima, sportašima, epidemiolozima. Pravi se najpametniji u svakom području. Mislim da treba surađivati, ponudio sam ruku suradnje svima u gradskom vijeću na projektima, ne tražim nikakvu unaprijed bjanko podršku, nego mislim da trebamo surađivati. Nije vrijeme da se prepucavamo, idemo se dogovoriti, idemo početi raditi jer je jako puno projekata i EU novca koji nam stoji na raspolaganju, rekao je.

Kad je riječ o projektima rekao je kako su u četiri godine dogradili tehnološki park, te da je on jedan od najvećih ICT parkova u Hrvatskoj.

- Idemo i sa projektima koji su usmjereni prema građanstvu. Obnovili smo pet vrtića. Sa obnovom padaju cijene energenata 60 posto i zato ćemo smanjiti cijene vrtića kako bi roditeljima dali olakšanje u kućnom budžetu. O
bnovili smo sve sportske objekte i omogućit ćemo roditeljima da ne moraju plaćati članarine u klubovima. Treniranje i bavljenje sportom bit će besplatno. Idemo i na projekte prema umirovljenicima sa provođenjem njihovog slobodnog vremena. Sve što koristimo ne bi imalo smisla da ne dižemo kvalitetu života, rekao je Čehok, dodavši kako je uvjeren da će građani prepoznati ove četiri godine rada za razliku od onih šest godine nerada i zastoja u gradu, te da će mu pokloniti povjerenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!