Čehok, Horvat i Bunić nepravomoćno oslobođeni Uskokovih optužbi

05.05.2023.

14:04

Autor: HRT/V.G./Hina

Čehok, Horvat i Bunić nepravomoćno oslobođeni

Čehok, Horvat i Bunić nepravomoćno oslobođeni

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, njegov zamjenik Zlatko Horvat te bivši čelnik Zagorje Tehnobetona Miroslav Bunić u petak su na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođeni Uskokovih optužbi za zloporabu položaja i ovlasti te mito.

U obrazloženju oslobađajuće presude stoji kako sud nije našao dokaze koji bi potkrijepili tvrdnje iz optužnice koja je Čehoka, Horvata i Bunića teretila, među ostalim, za malverzacije prilikom zamjena gradskih zemljišta.

Iz dokaznog postupka, zaključio je sud, proizlazi da je grad dobro prošao jer je u zamjeni s Bunićevom tvrtkom dobio veće zemljište.

Kako je riječ o prvostupanjskoj presudi tužiteljstvo može uložiti žalbu o kojoj odlučuje Visoki kazneni sud.

Čehok je za Regionalni tjednik kazao da je zadovoljan presudom, posebno jer je istaknuto da Varaždinu nije pričinjena šteta, već korist.

Uskokova optužnica iz 2014. teretila je Čehoka i ostale za navodne nezakonitosti prilikom kupoprodaje zemljišta u Jalkovečkoj ulici, kojega je prethodno država prenijela Varaždinu, zbog izgradnje POS-ovih stanova.

Tužiteljstvu je sporna bila i zamjena zemljišta te djelomično oslobađanje plaćanja komunalne naknade.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!