09:51 / 02.10.2020.

Autor: Ivica Grudiček/T.V./HRT

Čeka se nalaz inspekcije, međimurski SDP upozorava na stanje u bolnici

Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: - / HRT

SDP Međimurske županije već je u nekoliko navrata upozoravao na stanje u čakovečkoj bolnici kao i na nezadovoljstvo dijela zaposlenika organizacijom i uvjetima rada, rekao je Mladen Novak.
Još se uvijek čeka službeni nalaz Ministarstva zdravstva i same obdukcije koji će pokazati uzroke smrti šezdesetdvogodišnjeg muškarca iz Štefanca na hemodijalizi čakovečke Županijske bolnice. Kako HRT neslužbeno doznaje iz izvora bliskog Ravnateljstvu bolnice kemijsko sredstvo koje je medicinska sestra ubrizgala je medicinski benzin koji se koristi u čišćenju kože.

➡️ Čakovec: Pacijent umro od sredstva za toaletu pacijenata
➡️ Pacijent preminuo tijekom hemodijalize, primio pogrešno sredstvo
➡️ Beroš: Riječ je o sumnji na stručnu pogrešku 

Jutros su konferenciju za novinare održali predstavnici međimurskog SDP-a.

- SDP Međimurske županije već je u nekoliko navrata upozoravao na stanje u čakovečkoj bolnici kao i na nezadovoljstvo dijela zaposlenika organizacijom i uvjetima rada. Izričito smo tražili reakciju odgovornih na takvu situaciju još prije nekoliko mjeseci, no očekivano je izostala, istaknuo je predsjednik SDP-a Međimurske županije Mladen Novak.

Dodao je kako "svjedočimo situaciji gdje se odgovornost prebacuje na niže razine, a bolnica postaje - bolnica slučaj". 

Saborska zastupnica te stranke Andreja Marić je upozorila na nedostatak kadrova ali i neorganiziranost samog sustava rada u bolnici - tvrdi da ima iskustva jer tamo radi a bila je i protukandidatkinja HDZ-ovom aktualnom ravnatelju Tomislavu Novinščaku tijekom izbora za ravnatelja.

- Što nam vrijede nove zgrade ako stanje u bolnici nije dobro. U prosincu su liječnici potpisali peticiju u kojoj su istaknuli, struka je upozoravala da mnogo toga u bolnici ne funkcionira, zaključuje Mariće te ističe da struka upozorava na nered u bolnici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!