Čekićem usmrtio psa koji je napao ženu i drugog psa

23.03.2023.

12:18

Autor: HRT/Hina

Policija

Policija

Foto: MUP / RH

Zbog usmrćivanja životinje kaznena prijava čeka 46-godišnjaka koji je u srijedu u istarskom Svetom Petru u Šumi, udarcem čekićem po glavi, ubio svoga psa nakon što je istrčao iz dvorišta te ugrizao ženu i njezinog psa, koji je također podlegao ozljedama.

Iz istarske policije u četvrtak su priopćili kako je 60-godišnja vlasnica jučer ujutro na povodcu šetala svoga psa kojega je, istrčavši iz dvorišta, napao pas u vlasništvu 46-godišnjaka.

Žena ih je pokušala razdvojiti, no pas koji ih je napao ugrizao ju je za ruku te je pala na tlo. Na to je pse pokušao razdvojiti 46-godišnji vlasnik, koji je svoga udario čekićem po glavi i usmrtio ga.

Od posljedica napada uginuo je i pas 60-godišnjakinje, dok je ona lakše ozlijeđena.

Protiv 46-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog ubijanja ili mučenja životinje, kao i novčana kazna zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno držanja životinje bez nadzora. Policija će o događaju obavijestiti i nadležnu veterinarsku inspekciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!