Centar za e-učenje Srce obilježio petnaest godina rada

07.12.2022.

15:35

Autor: Vijesti/IMS/I.Z./HRT/Hina

Centar za e-učenje Srce obilježio petnaest godina rada

Centar za e-učenje Srce obilježio petnaest godina rada

Foto: HTV / HRT

Centar za e-učenje Sveučilišnoga računskoga centra Srce, koji djeluje kao središte za podršku u učenju pri uporabi tehnologija i alata e-učenja, obilježilo je danas petnaest godina kontinuiranog rada.

Ravnatelj Srca Ivan Marić kazao je da Centar za e-učenje izgrađuje infrastrukturu za znanja i učenje, centre izvrsnosti i povezuje hrvatski sustav visokoobrazovnog učenja.

- O njemu ovisi sto tisuća studenata, trideset tisuća kolegija i deset tisuća nastavnika, kazao je Marić.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić čestitao je centru i zahvalio za doprinose razvoju učenja u Hrvatskoj, te kazao kao se i na njegovom Građevinskom fakultetu rano i teško uspostavljao taj sustav da bi svoju važnost pokazao nastankom pandemije.

Podsjetio je na dio rektorskog programa koji se tiče digitalne transformacije Sveučilišta i kazao da će on posebno doći do izražaja izgradnjom infrastrukture kampusa na Borongaju.

U sklopu obilježavanja obljetnice održana je panel diskusija Koliko digitalno treba biti digitalno obrazovanje? koji je vodila pomoćnica ravnatelja Srca Sandra Kučina Softić. Ne njemu su sudjelovali sveučilišni nastavnici koji su postigli zapažene rezultate u e-učenju.

Istaknuli su kako je uvođenje takve vrste učenja dug proces, koji mora imati podršku uprava fakulteta, ali koji bitno poboljšava nastavu i potiče studente na stjecanje znanja.

Tijekom 15 godina kontinuiranog djelovanja u podršci nastavnicima, studentima i visokoškolskim ustanovama u implementaciji e-učenja u obrazovni proces, Centar za e-učenje uspostavo je, uz ino, i prvu sveučilišna platforma za e-kolegije Merlin.

U početku tim Centra za e-učenje činila su tri stalno zaposlena djelatnika Srca, a danas tim Centra broji 12 zaposlenika koji aktivno i stručno promišljaju kako osigurati kvalitetnu i sveobuhvatnu podršku svima u sustavu visokog obrazovanju.

Centar za e-učenje Srce danas djeluje kao nacionalni centar za e-učenje u sustavu visokog obrazovanja u RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!